Ισλανδια-μικρη χωρα,ισχυρο πολιτικο παραδειγμα

imageΣτις παραινέσεις του «John» να βρούμε επιτέλους πολιτικούς που να μας οδηγήσουν σε βιωσιμότερες και θετικότερες καταστάσεις, θα ήθελα συμπληρώνοντας το παζλ των σχολίων, γύρω από τον σατραπικό ρόλο των διαφόρων ελίτ στη ζωή των πολιτών και των χωρών τους, να κλείσω με το σημείωμα του Καζαντζάκη, που έχει αναρτηθεί σε άλλο νεώτερο post της «Καλύβας» μας.

«Σωτηρία θα πει να λυτρωθείς, από τους σωτήρες»!

Λοιπόν έχουμε και λέμε υποδείγματα τέτοιων πολιτικών, που δεν μασάνε τα λόγια τους και δεν έχουν βάλει την ηττοπάθεια (όπως οι δικοί μας), προμετωπίδα των αντιλήψεών τους.

Σημείωμα 1ο

Σύμφωνα λοιπόν με άρθρο του ισλανδικού περιοδικού «RÚV» (30/1/13) στο αεροδρόμιο του Ρέικιαβικ, προσγειώθηκε ιδιωτικό αεροσκάφος που μετέφερε πράκτορες της CIA, με σκοπό να κάνουν στην Ισλανδία εκτεταμένες έρευνες για τους Wikileaks, που ως γνωστόν έχουν πλέον την εν λόγω χώρα ως βάση της συλλογής και μετάδοσης των δεδομένων τους.

Η Ισλανδία σημειωτέον λόγω της στρατηγικής θέσης της θεωρείται ένας καλός σύμμαχος των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, άρα ένα φέουδο της αμερικανικής πολιτικής, όπερ σημαίνει ότι την έχουν βάλλει στο τσεπάκι τους.

Και όμως, μόλις πληροφορήθηκε ο υπουργός εσωτερικών της χώρας αυτής Έγκμουντουρ Γιόχανσον (του Αριστερού Πράσινου κόμματος), την άφιξη των πρακτόρων, διέταξε να πάρουν τα μπογαλάκια του επί τόπου και να επιστρέψουν στη χώρα τους, όπερ κι εγένετο! Στη συνέχεια η ισλανδική κυβέρνηση έριξε και μια νότα διαμαρτυρίας στην Ουάσιγκτον, υπενθυμίζοντάς της, ότι η Ισλανδία έχει νόμιμες αρχές, για να εξετάζουν τις τυχόν παραβιάσεις της νομοθεσίας της.

Σημείωμα 2ο

Καλεσμένος του φετινού φόρουμ του Νταβός ήταν ο πρόεδρος της Ισλανδίας Όλαφουρ Γκρίμσον.

Απευθυνόμενος στους σύνεδρους είπε: «Γιατί έχουμε τέτοιο κόμπλεξ οι πολιτικοί απέναντι στο τραπεζικό σύστημα; Πολλές φορές αναρωτιέμαι. Είναι πραγματικά οι τράπεζες ιεροί χώροι, που πρέπει να καλύπτονται από ένα αόρατο άσυλο και μια κρατική και διεθνή προστασία; Οι τράπεζες είναι εταιρείες, αντίστοιχες μ’ εκείνες των τηλεπικοινωνιών, των μεταφορών, των ασφαλίσεων. Σε όλες λοιπόν τις άλλες περιπτώσεις (πλην των τραπεζών), μια αστοχία των διοικήσεών τους, τους οδηγεί σε πτώχευση. Αντίθετα οι τραπεζίτες, ό,τι στραβό κι αν κάνουν, στο τέλος βγαίνουν αλώβητοι επειδή έρχονται νομοσχέδια και διεθνείς πράξεις να τους αποκαταστήσουν τις ζημιές που δημιούργησαν, σφετεριζόμενοι τον πλούτο. Φυσικά όλα αυτά, τα πληρώνει ο φορολογούμενος, που είναι το μόνιμο θύμα. Θα επιτρέψουμε λοιπόν να συνεχιστεί αυτή η υπέρ-προστασία ενός διεφθαρμένου συστήματος χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών»;

Σημειωτέον οι Ισλανδοί δεν πλήρωσαν τα φέσια κι έβαλαν και τον διοικητή της τράπεζας στη φυλακή. Παράλληλα άλλαξαν το σύνταγμά τους, για να μην υπάρχουν άλλα παραθυράκια σε κερδοσκοπικές λαθροθηρίες.

Μια ειρηνική επανάσταση, χωρίς ν’ ανοίξει ρουθούνι.

Φυσικά στη λίστα αυτή, μερικοί φίλοι σχολιαστές, μέμφονται τα δημοσιεύματα για τον ύποπτο ρόλο των απανταχού της Γής τραπεζιτών (και των Ρότσιλντ), επειδή τα λέει και αναξιόπιστος Λιακόπουλος. Έτσι η όποια είδηση καταλήγει στη σνομπαρία και στον κατάλογο του κιτρινισμού. Είμαστε λοιπόν πεπεισμένοι, ότι τελικά, τις οδύνες των λαών, πρέπει να τις πληρώνουν οι πολίτες, επειδή όπως λέει και ο Χριστιανισμός , η αμαρτία είναι προσωπική υπόθεση και προσωπική πρέπει να είναι η μετάνοια και η λύτρωση.

Άρα Έλληνες, μπορείτε να αυτομαστιγώνεστε εφ’ όρου ζωής, γιατί ο Τσοχατζόπουλος, ο Μαντέλης, ο ΓΑΠ και ο Καραμανλής, μας είχαν πείσει, ότι αυτοί είναι οι σωτήρες μας και όλοι οι υπόλοιποι, απλώς χειροκροτούμε τον εκάστοτε πρωταγωνιστή της φαρσοκωμωδίας τους. Τώρα λοιπόν, τι ζητάτε τα ρέστα;

ΥΓ. Να επισημάνουμε και την λεβέντικη στάση του Πράσινου Υπουργού Εσωτερικών: οι Πράσινοι της Ισλανδίας, κρατούν μια αξιοπρεπέστατη στάση στην εσωτερική και διεθνή πολιτική τους, ενώ παράλληλα οι βολεμένοι κι ανερχόμενοι μεσοαστοί Γερμανοί Πράσινοι (που επιδιώκουν πάση θυσία να συγκυβερνήσουν ή με τους Σοσιαλδημοκράτες ή με την Μέρκελ), δεν έχουν κανένα ηθικό πρόβλημα να παρευρίσκονται στα πολεμοχαρή συνέδρια του ΝΑΤΟ στο Μόναχο, για την «ασφάλεια της Ευρώπης». Άλλωστε μαζί με τον Κον Μπεντίτ, χειροκρότησαν για την επέμβαση των Γάλλων στο Μαλί, ενώ δεν τους αρέσει, που αργοπορεί η επέμβαση στη Συρία.

Ας σημειωθεί ότι ενώ στο συνέδριο μιλούσε ο αμερικάνος αντιπρόεδρος Μπάιντεν, για τους κακούς της Γης, απ’ έξω, εκεί στο δρόμο, οι πολυάριθμοι διαδηλωτές με την ζωντανή παρουσία τους, θύμισαν τον τρομοκρατικό ρόλο των ΗΠΑ, όπως τόνισε πρόσφατα και ο Τσόμσκι (έχει αναρτηθεί στην καλύβα).

Φυσικά οι Πράσινοι της Γερμανίας, που θ’ αλλάξουν το ρου της ιστορίας στη χώρα τους, δεν έχουν κανένα λόγο απολογίας, όταν παρευρίσκονται στα συνέδρια των Μπίλτερμπεργκ (Τριττίν) ή όταν ο Εζντεμίρ κατηγορεί το δίκτυο Wikileaks, ως επικίνδυνο απόβρασμα, ως κίνδυνο για τη δημοκρατία και τη διεθνή συνεννόηση, που πρέπει να φιμωθεί!

του Μιχαλη Μιχελη  απο το panoswordpress.com

Advertisements